Jonas Borup - Psykoterapeut MPF, Coach

Jonas Borup

Psykoterapeut MPF, Coach

København K, Online

2 klientudtalelser

Personligt fremmøde

- Lige nu: Få 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Terapi / Coaching 800 kr. Aftal tid

Terapi / Coaching - Inkl. rabat til unge, arbejdsledige, pensionister m.v. 700 kr. Aftal tid

Behandling stress / angst / depression 800 kr. Aftal tid

Behandling stress / angst / depression - Inkl. rabat til unge, arbejdsledige, pensionister 700 kr. Aftal tid

Er du i tvivl? Så ring mig op på tlf. 89 88 07 17

Online samtale

- Lige nu: Få 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Online Samtaler 800 kr. Aftal tid

Online Samtaler - Inkl. rabat til unge, arbejdsledige, pensionister m.v. 700 kr. Aftal tid

Er du i tvivl? Så ring mig op på tlf. 89 88 07 17

Hos GoMentor foregår online samtaler via en sikker og stabil online videoløsning, som er udviklet specifikt til brug for bl.a. Psykologer, Psykoterapeuter og Coaches.

Fordelene er bl.a. ingen fysiske begrænsninger, og at der ofte er billigere og har kortere ventetider. GoMentors platform til online samtaler er stabil og sikker (krypteret), hvilket betyder at sikkerheden og fortroligheden er i top. Løsningen er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening

Online samtaler kræver en internetforbindelse og kan tilgås fra PC, Mac eller vores app til iPad og iPhone.

Beskrivelse

VELKOMMEN

Jeg er Jonas Borup, eksam. Psykoterapeut og coach - og medlem af Dansk Psykoterapeut Forening.  


Nogle af mine fokusområder er stress, angst, depression, relationer og eksistentielle temaer. Hertil har jeg en del samtaler med unge, der har brug for hjælp til at finde retning i livet, og har gennem en årrække arbejdet med forskellige former for afhængighed.


Jeg vil meget gerne invitere dig til en samtale i mine lokaler, tæt ved Kgs. Nytorv og Nørreport. 


Ja, ring eller skriv til mig, og lad os få en uforpligtende snak.
Om Jonas Borup
Psykoterapeut med 4 år fra Københavns Gestalt Institut og 4 år fra Kognitivt Psykologcenter. Gestalt Coach og medlem af Dansk Psykoterapeutforening.

Født 1975 og bor sammen med min kæreste Thomas i København. Tidligere har jeg dyrket elitesejlsport, i dag er havet mit sted for nærvær, ro og fordybelse.

"Som terapeut ser jeg det som min vigtigste opgave at hjælpe dig til, at du igen får fat i dig selv. Ja, i virkeligheden endnu bedre fat end nogensinde før....."


Grunduddannet som folkeskolelærer. Har arbejdet arbejdet med mennesker siden 2001. Først unge, sanktiondømte unge, misbrug, afhængighed og familier. I dag med fokus på mere generelle stress-, belastningsproblematikker og relationelle udfordringer.


"Med mange års erfaring, en egen personlige rejse og et solidt fagligt fundament, er jeg rustet til at varetage rollen som coach eller terapeut for dig"


Foruden private klienter er jeg tilknyttet Kognitivt Psykologcenter som ekstern underviser, aspirantgruppe på Københavns Gestalt Institut og NORCARE som stress-terapeut. 
Uddannelser:

2012 - 2016    Gestalt  Psykoterapeut, Københavns Gestalt Institut
2012 - 2016    Gestalt Coach, Københavns Gestalt Institut
2006 - 2010    Kognitiv Psykoterapeut, Kognitivt Psykologcenter
1996 - 2000    Folkeskolelærer, Holbæk Lærerseminarium
Hertil en forløb inden for mindfulness, NLP, massageterapi, afhængighed mv. 
Om terapi:

For mig handler terapi om nærvær, tillid og tryghed. At lære sig selv bedre at kende. Det handler om at kunne se det unikke i os selv og hinanden, men også at få adgang til den del af virkeligheden der kunne være anderledes.


Målet er at forene hoved, krop og følelser. At giver slip på gamle unødvendige mønstre, og tillært fastholdende selvbeskyttelse.


Med terapi sikrer vi sund personlig udfoldelse og vækst. Vi reducerer stress og angst, øger balance og lærer at være den vi i bund og grund er.
Om coaching:

Coaching byggende på en omfattende viden om neuroaffektiv forståelse og den treeninge hjernes potentiale for sansning, følelse og tænkning. 

Vi tager udgangspunkt i  hvad der driver og motiverer os. Hvordan vi agerer i en trygheds- og comfortzone, og hvordan vi agerer under stress og belastning. Vi arbejder med at undgår stress, opnår ro og øger robusthed.

Denne form for coaching er for dig, der vil lære dig selv og egne reaktionsmønstre bedre at kende. Lære at forstå hvordan både overbevisninger og interpersonelle reaktionsmønstre influerer på din hverdag, og medvirker til stress, ubalance og uudnyttet potentiale.
Om stress:

Stress er en helt naturlig kropslig reaktion på belastning. Det sympatiske nervesystem aktiveres og hjernes potentiale for følelse og tænkning påvirkes.

Hvis belastningen er kraftig og i øvrigt forsætter uformindsket gennem lang tid, kan man ende i en livstruende situation. 

Årsagerne til stress kan være aktuel belastning relateret til arbejds-, privat- og familieliv, oplevelsen af egne ressourcer relateret til de krav man stilles over for, ubearbejdede traumatiske oplevelser og uhensigtsmæssige beskyttelsesstrategier. Stress kan også være kopieret fra vores opvækst og tilknytningspersoner.  


Nogle er mere disponeret i forhold til denne form for reaktion, men alle kan rammes, hvis man udsættes for stress over længere tid. Og negligere man det, går det galt.  

Behandlingen af stress afhænger af hvor i dit stressforløb du er. Er du akut ramt af stress, fokuserer vi på regulering, afgrænsning og forståelse for stressens dynamikker. Er stressen på afstand, eller tages den i opløbet, kan vi gå skridtet videre og arbejde med de bagvedliggende årsager til at du havnede i stress.Om angst:

Angst taler vi normalt om som noget negativt, men uden angst havde ingen af os været tilstede her i dag. Den er nemlig vores primære beskyttelsesmekanisme, der advarer os mod at gøre farlige og dumme ting som f.eks. at køre ud over skrænter, rende rundt på motorvejen i myldretiden eller opbevare benzin i mikrobølgeovnen.

Angst bliver problematisk, når beskyttelsesmekanismen bliver skruet for højt op. Årsagerne hertil kan være flere:

Det kan handle om voldsomme oplevelser, handle om at vi gennem opvæksten har kopieret angst fra vores tilknytningspersoner. Det kan handle om et ubalanceret nervesystem og fastlåste mønstre. Det kan handle om måden vi oplever vores ressourcer relateret til de udfordringer vi står over for. Det kan handle om angst for angsten, og være relateret til stress.

Rettet angst fokuserer jeg på evnen til afstemning, selvregulering, afgrænsning og selvstøtte. Vi arbejder med centrering og evnen at adskille det er skete engang med her og nu. 

Gennem undersøgelse og eksponering arbejder vi gradvist på at lade dig udvide både dit indre og ydre trygge rum.

Om depression:

I lyset af evolutionen handler depression om at din hjerne og nervesystem har givet op, trukket sig tilbage, gemt sig i hulen - og venter på bedre tider.

Ved depression bliver vi på den måde fastlåst i det parasympatiske nervesystem, med mangel på signalstoffet serotonin.


Årsagerne til depression kan være forskelligartede. Det kan f.eks. handle om livskriser, tidligere oplevelser, tilknytningsmæssige temaer og længerevarende stress.

Opgaven er igen at få balanceret dit nervesystem, igen at få fat i noget liv, og igen lade dig få fat i troen på din og dit livs værdi.


Omkring depression vil jeg gerne at vi får en snak om din samlede situation, så hold ikke igen med at kontakte mig enten pr. telefon eller mail.
Tak for du har læst min profil her på GoMentor. Og husk du altid, enten nu eller senere, er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak om din situation.

Jeg håber at du gemmer mine kontaktoplysninger, og kontakter mig når tid er.


De bedste hilsner


Jonas Borup
Psykoterapeut & Coach MPF

Klientudtalelser

Mand 54 år - "Jonas er en meget nærværende, rummelig og skarp psykoterapeut. Han er god til at møde én hvor man er (jeg taler både af egen og andres erfaring) og han bringer andre perspektiver og betragtninger ind, så selv en erfaren psykoterapeut som mig, der har gået MEGET i terapi kan lære nye måder at forstå livets udfordringer på. Han kan mere end de fleste psykoterapeuter."  Læs mere  Læs mindre

Mand 30 år - "Det er meget anderledes end forventet. Jeg troede at vi skulle snakke og så vil jeg gradvist få det bedre. Men du har fået mig til at opdage ting, jeg så selv kan gå ud og gøre anderledes i mit liv. En aha-oplevelse er, at jeg har fået øje på hvordan jeg bærer mig ad med ikke at få det jeg har brug for.... Gennem 3 samtaler har du givet mig mere end jeg har fået gennem mine langvarige psykologforløb. Vi rykker, og det virker. "  Læs mere  Læs mindre