Ellen Naldal - Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut MPF

Ellen Naldal

Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut MPF

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Jeg har arbejdet som privatpraktiserende psykoterapeut med familier og par igennem de sidste 20 år. Ellen Naldal - Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Psykoterapeut MPF

Beskrivelse

Denne mentor er ikke længere aktiv - kontakt GoMentor support hvis du har brug for hjælp til at finde en anden mentor.

 

Parterapi.

I parforholdet oplever begge parter ofte, at budskabet i det de siger til deres partner, ikke bliver opfattet eller modtaget, som det egentlig var tænkt. Hermed kan grundlaget blive skabt for mange konflikter og efterfølgende skænderier eller tavshed.

Det handler om, som udgangspunkt, at blive hørt og forstået på de præcis de intentioner, som vi ønsker budskabet indeholder, i det vi siger til hinanden. Dette er ikke det samme som, at vi skal være enige i alt vi siger til hinanden - undersøgelser har faktisk vist, at der er over 60%, som vi aldrig bliver enige om.

Der er en risiko for, at ende i den spiral som siger, at hvis partneren ville forandre sig, bare en lille smule, ville alt blive godt. Vi kan også tænke, at hvis han/hun elsker mig så meget som de siger, så skulle uenighederne jo ikke betyde noget. Vi kan efterhånden begynde at kritisere hinanden og således komme længere og længere væk fra hinanden. I virkeligheden, har vi en længsel om at komme tættere på hinanden, men vi føler os misforstået, underkendt og "ikke set" og en slidsom spiral er startet.

Parterapi handler om, at få det parforhold som vi ønsker os og som vi føler os rigtig godt tilpas i (gen)etableret. Dette gøres ved, at I med hjælp, bliver bevidst om  jeres indbyrdes samspil og de ikke-givtige kommunikationsmønstre som I har udviklet og som I ønsker at ændre. Dette giver  mulighed for at udvikle nye og mere hensigtsmæssige kommunikationsmønstre og dermed en bedre kontakt, rummelighed og ikke mindst livsglæde.

I kan have glæde af parterapi, hvis f.eks.:
° Du og din partner ikke fornemmer, at I altid forstår hinanden.
° I gerne vil lære at løse konflikter på en konstruktiv og fredelig måde.
° I overvejer skilsmisse.
° I trænger til en positiv udvikling i jeres parforhold.
° Du eller din partner føler jer misforstået.
° Du eller din partner føler jer svigtet.
° Du eller din partner har været utro.

Jeg tilbyder parterapi i mine lokaler i Hadsund. Derudover tilbyder jeg  parweekender samt ugekurser for par i Sydspanien. 

 

Familierådgivning.

Det er ikke altid nemt som forældre, at få familielivet til at fungere - både parforholdet, børneopdragelse, børnenes udvikling og meget mere skal tilgodeses og der kan således opstå mange grunde til både store og små bekymringer i det daglige. Naldalhus har mere end 20 års erfaring i forældrerådgivning, så vi besidder stor erfaring og har mange forskellige tilgangsvinkler for hjælp, støtte og rådgivning for forældre, som ønsker en forandring i deres familie.

Gennem forældrerådgivningen drøfter forældrene ved en samtale deres problemer omkring børnene, familien eller parforholdet med erfarne, professionelle fagfolk. Forældrerådgivning er relevant for din familie, hvis du/I som forældre:

° er bekymrede for jeres barns eller børns udvikling.
° er usikker på, hvordan I skal tackle konkrete problemer med jeres børn.
° er uenige om børneopdragelsen.
° oplever problemer i forhold til ”dine, mine og vores børn”.
° oplever problemer i parforholdet.

Jeg har erfaring med forældrerådgivning i både privat regi og fra døgn- og dagfamiliebehandling i offentligt regi. Jeg har tillige et stort og bredt kendskab til de forskellige offentlige støttemuligheder, der findes for børn, unge og familier.

Familieterapi.

Familieterapi kan være et godt og brugbart redskab, når der i relationen mellem jer og i jeres familie er opstået nogle uhensigtsmæssige mønstre, som I gerne vil have ændret.

Såfremt familien har større børn og teenagere, er det ofte hele familien som deltager i samtalerne. Dog tages der i hvert enkelte situation stilling til, hvilke medlemmer af familien, der hensigtsmæssigt kan bidrage ved deltagelse i den enkelte session.

Familiens mindre børn kan deltage i en del af samtalerne såfremt dette måtte være påkrævet.

Familieterapi kan også omhandle forældre og voksne børn. Det kan f.eks. være, at der, af forskellige årsager, ikke har været kontakt i lang tid. Det kan være tale om et meget konfliktfyldt forhold som ønskes ændret, f.eks. forældre til voksne handicappede børn. Der kan være et opstået et skævt forhold mellem svigerbørn og svigerforældre. Det kan også være tale om en tidligere skilsmisse, som bærer dybe ar ind i voksentilværelsen og som opleves meget slidsomt og fastlåst for både forældre og børn.

Familierne pålægges ofte arbejdsopgaver ("hjemmeopgaver") imellem sessionerne.

 

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.