Livsstress

Skrevet d. 18-7-2016 11:32:32 af Jonas Borup

Ferien er over os, det er tid til afslapning, afkobling og given slip. For mange mennesker kommer dette af sig selv, for andre er det vejen til rastløshed og ubehag. Det er her vi kan tale om livsstress. At et aktivt nervesystem er blevet normalen, der trækker i os – og vil holde os fast. At afkobling og given slip er ukendt land. Enten fordi det simpelthen er ukendt, og skal opdages på ny. Eller fordi det er forbundet med kontakt til ubehag og ubearbejdede dele af os selv.

 
Et godt råd er – uden at handle herop - at lægge mærke til hvad der sker, når du gennem længere tid er i ro og giver slip. Hvor bevæger din opmærksomhed sig hen? Hvad lægger du mærke til i omgivelserne omkring dig? Oplever du indre ro eller uro? Hvad for følelser og fornemmelser dukker op? Hvad for tanker bliver du optaget af? Hvad for impulser har du til at lade dig drage af nye aktiviteter og stimulanser? Hvordan er det at lægge mærke til alt dette, uden at handle herpå?

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.