Børnesamtaler

Skrevet d. 15-3-2017 11:39:19 af Lea Rasmussen - Psykoterapeut MPF, Parterapeut

Børnesamtaler

Uanset alder kan vi alle have brug for nogen at tale med, betro os til eller dele det, som er svært, når livet bliver udfordrende.

 

Når børn har det svært, er det ofte vanskeligt for dem at sætte ord på eller nager det så meget, at de bare helst vil undertrykke det.
Selvfølgelig kommer forældre og familie i første række, når man skal dele noget som er svært. Men nogle gange er man bare for tæt på som forældre og det kan, som barn, være befriende at tale med nogen, der står uden for den velkendte hverdag.
 
Selv om vi gør alt hvad vi kan for vores børn, så kan de i kortere eller længere tid havne i mistrivsel, der måske skyldes:
 
·      Skilsmisse
·      Flytning
·      Sorg eller tab
·      Søskende med handicap eller diagnose
·      Sygdom i familien
·      Konflikter i skolen
·      Hvem er jeg?
 
Symptomerne på mistrivsel er forskellig fra barn til barn, men det er altid godt at være opmærksom på:
 
·      Indelukkethed
·      Nedsat appetit
·      Klager over ondt i maven
·      Dårlig søvn
·      Letopfarende til aggressiv adfærd
·      Glemsomhed
·      Forvirring
·      Opførsel som svarer til mindre end sin alder
·      Evne til at bekymre sig for meget
 
Når jeg arbejder med børnesamtaler, så består hoveddelen af kognitiv samtale terapi, og fra tid til anden benytter jeg tegneterapi, storyboard og legetøjsfigurer.
I forbindelse med samtalerne fokuserer jeg naturligvis på at det skal være trygt for barnet og de første par møder handler om at få oparbejdet en relation. Dernæst handler det om at få italesat det som er svært, det som gør ondt og finde de ord eller billeder, der passer til barnets tilstand.
I et forløb holder jeg med jævne mellemrum samtaler med forældrene, hvor vi fokuserer på indholdet og retningen for børnesamtalerne. Forud for hver forældresamtale, drøfter jeg indholdet af samtalen med barnet.
 
Det er altid en vigtig forudsætning at barnet gerne vil mødes med mig og tale med mig. Kort sagt; har barnet lyst til at tale med nogen?
 
Børnesamtalerne henvender sig til børn i alderen 6-13 år. Jeg har arbejdet med børn i mere end 20 år og ved siden af min praksis underviser jeg børn og forældre i mindfulness.
 
Hvis du/I har spørgsmål, så er I altid velkomne til at kontakte mig.
 
De bedste hilsner fra
 
Lea Mette Rasmussen, Psykoterapeut/mindfulnessinstruktør MPF

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.