Ufrivillig vandladning

Enuresis, eller måske bedre kendt som sengevædning, er en afføringsforstyrrelse, der påvirker børn over fem år, og forårsager ufrivillig vandladning. Symptomerne er ganske ligetil, og hvis de observeres over en længere periode, kan det være tegn på, at det er et rigtigt problem. Mange børn opleve enuresis i mild grad på et tidspunkt i løbet af deres barndom, men for nogle bliver den et problem, fordi deres urinproduktion er for stor, hvilket typisk bliver et problem om natten. Der findes også nogle sjældne fysiske årsager til denne lidelse. Der er dog håb, for med online terapi for sengevædning via GoMentor.com, kan man få hjælp, uanset årsagen til problemet. Før vi kommer nærmere ind på, hvordan man kan få hjælp, er her nogle grundlæggende fakta omkring enuresis, der kan være med til, at gøre beslutningen om behandling en smule lettere. 

Symptomer på Enuresis 

Det helt afgørende symptom på enuresis, er ufrivillig vandladning. I hvor vidt omfang dette finder sted, varierer fra barn til barn, men generelt set, vil det være et tegn på enuresis, hvis barnet væder sengen mere end to gange månedligt. Andre adfærds- eller følelsesmæssige problemer vil også kunne observeres i nogle tilfælde, især hvis ikke man søger behandling. Hvis denne afføringsforstyrrelse diagnosticeres, er det vigtigt at opsøge behandling af flere grunde, herunder de nedenfor stående risici. 

Farer ved Enuresis

Selvom de egentlige fysiske farer ved denne lidelse er relativt små, kan enuresis fører til følelsesmæssige komplikationer, i værste fald depression. Sengevædning kan være meget forvirrende for et barn, især hvis ikke man får ordentlig behandling. Eksempelvis kan det være med til, at gøre problemet værre, hvis man straffer barnet for at væde sengen. På grund af disse risici, anbefales det, at man får ordentlig behandling, hvis man har fået stillet diagnosen enuresis. Hvis ikke det behandles, kan enuresis føre andre problemer med sig. 

Behandling af Enuresis 

Her hos GoMentor.com ved vi, at enuresis kan være en flov lidelse at have med at gøre for barnet. Det er derfor vi har tilknyttet en række terapeuter der er specialiserede indenfor afføringsforstyrrelser. Med terapi og rådgivning – som nu udbydes online – behøver sengevædning ikke længere at være et problem. Der er mange udfordringer man står overfor, når man prøver at ”kurere” sengevædning, men det er heldigvis ikke så svært, når først man ved hvordan man skal håndtere det. 

Definition af Enuresis

Enuresis er en afføringsforstyrrelse der forårsager ufrivillig vandladning hos børn over fem år, typisk under søvn. Man kender ikke de præcise årsager til denne lidelse, men behandling gennem terapi og rådgivning er generelt meget gavnligt, i forhold til at håndtere de udfordringer der er forbundet med denne afføringsforstyrrelse.

Symptomer på / Grunde til Enuresis 

  • Ufrivillig vandladning
  • Tilbagetrukkethed
  • Lavt selvværd
  • Depression

Find hjælp til Ufrivillig vandladning

Mette Illianna Turms Hafdis Æ. Hougaard Birgitte Hundahl Krogh Esbersen Lena Berit Pedersen Suzy Bay Smidt
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Ufrivillig vandladning

Del dette oplæg med dine venner og netværk