Traume

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

TraumeHvad er et traume?

Et psykisk traume kan opstå som følge af en akut, uventet og chokerende oplevelse eller længerevarende pinefulde belastninger. Traumer kan opstå i forbindelse med chok, hvor en person overvældes af en frygt eller smerte, der er større, end hvad kroppen umiddelbart kan håndtere. Chok og traumer kan derfor opstå i visse situationer, hvor ens psyke og sind overbelastes i sådan en grad, at man bryder sammen på grund af den medførte stress. Det kan være forskelligt fra person til person, hvor meget der skal til, før en person oplever en traumatisering. Derfor er ens symptomer og efterfølgevirkninger også forskellige, afhængigt af årsagen bag traumet.

 

Traumer kan bl.a. opstå i forbindelse med:

Få traumeterapi via GoMentor

Traumatiske oplevelser kan sidde længe i en person, hvis det ikke behandles - jo længere tid der går, jo mere kan traumet vokse. Derfor er det vigtigt at få den rette behandling i tide for at undgå at udvikle yderligere lidelser, såsom posttraumatisk stress syndrom (PTSD). Her på GoMentor kan du finde psykologer og terapeuter, som tilbyder hjælp til alle former for traumer. Find en mentor på listen nedenfor eller søg mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen. Du kan også tilmelde dig online terapi via GoMentor 24/7, hvor du kan få fortrolig hjælp til at bearbejde dine traumer, uafhængigt af tid og sted.

Vi samarbejder med



Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.