Teenage problemer

Det kan være skræmmende, spændende og farligt at vokse op i den moderne verden. Teenagere som er på vej mod en voksen verden kommer til at opleve mange udfordringer. Nogle af disse udfordringer har altid eksisteret, og andre som f.eks. bekymringer om uddannelse og karriere er et moderne fænomen. For nogle forældre virker disse udfordringer ikke som rigtige problemer, men for teenagere kan de virke overvældende og påvirke dem på mange forskellige måder. Vi kender til disse problemer, og vi tilbyder online terapi her på GoMentor, der kan være af interesse for teenagere. Før vi forklarer, hvordan vi kan hjælpe med teenage problemer, vil vi præsentere flere nyttige facts. 

Forskellige former for teenager problemer

Selvom der er et utal af forskellige problemer, som teenagere kan komme ud for, er nedenstående de mest gængse, som de kan opleve, og de kan føre til endnu større problemer, hvis der ikke tages hånd om dem. 

 • Mobning – denne kamp om magten i barndommen kan have varige negative og følelsesmæssige påvirkninger.   
 • Gruppepres – nogle børn oplever problemer, fordi de ikke er i stand til at sige nej.    
 • Selvskade – når børn skader sig selv i al hemmelighed. Den fysiske smerte er lettere for dem at håndtere end den psykiske. 
 • Pubertet – at blive voksen kan være en spændende proces, som dog også kan medføre akavethed og manglende evne til at kontrollere hormonelle ændringer i takt med at kroppen ændrer sig. 
 • Det modsatte køn – mange teenagere påstår, at de ikke har brug for hjælp til at lære at opbygge personlige forhold, men netop her kan terapi hjælpe med at undgå farer som f.eks. ikke planlagt graviditet. 
 • Skoleopgaver og eksamener – det er et stort pres at kunne følge med i klassen og komme frem i den akademiske verden, og dette kan medføre problemer for nogle børn.
 • Studie og karrierevalg – nogle gange har børn og unge brug for venlig vejledning i forbindelse med de faglige valg, de træffer i livet. 

Terapi og rådgivning ved teenage problemer

Det er de færreste teenagere, der vil indrømme, at de har brug for hjælp, men hvis du kan få dit barn i teenage alderen til at give online terapi på GoMentor et forsøg, kan du blive overrasket over, hvor meget det vil tiltale dit barn. De  professionelle psykologer og terapeuter med speciale i en række af de problemer, som teenagere kan komme ud for i den moderne verden, står klar til at hjælpe. De kan tale med teenagere på deres eget sprog. Hvis dette ikke virker tiltalende, har vi også et selvhjælpsforum, hvor teenagere kan tale med andre teenagere, som oplever de samme problemer. Denne moderne metode i behandling af teenage problemer kan gøre en stor forskel i barnets liv, uanset om barnet senere udvikler problemer eller ej.

Definition af Teenage Problemer

Teenage problemer er, som navnet antyder, problemer i ungdomsårene i den moderne verden. Både terapi og rådgivning er effektive behandlingsmetoder i dette tilfælde.

Symptomer på / Grunde til Teenage Problemer 

 • Intens følelse af skyld, sorg eller befrielse 
 • Et ønske om at hjælpe, men føle sig utilstrækkelig til at gøre det 
 • En overvældende trang til at distancere sig fra venskaber 
 • At føle sig isoleret eller misforstået

Homoseksuelle Teenagere

Definition af Homoseksuelle Teenagere

Homoseksuelle teenagere kan sommetider have specielle udfordringer på grund af deres seksuelle orientering. Samtaleterapi kan hjælpe til at håndtere de følelser, der måtte komme.

Udfordringer for homoseksuelle teenagere 

 • Drilleri
 • Depression
 • Sociale problemer
 • Forvirring
 • Tilbagetrækning

Pubertet

Pubertet er en biologisk proces, som alle børn går igennem for rent fysisk at blive voksne. Hormonniveauet stiger pludseligt og kropsvæksten accelererer. I puberteten gennemgår man også en række mental og følelsesmæssige ændringer, som teenagere skal forholde sig til i takt med, at de vokser. 

Pubertet for piger

Den kvindelige pubertet begynder ofte flere år før drengenes og viser syg fysisk ved, at kroppen begynder at udvikle sig hastigt. Helt ned i tiårsalderen begynder nogle at få menstruation, og vil typisk være kønsmodne indenfor fire år efter, at puberteten sætter ind. De får bryster og kønsbehåring. Mentalt repræsenterer puberteten en tid, hvor piger vil begynde at prøve grænserne af for, hvad de synes er rigtigt. Dette vil ofte medføre rebelsk adfærd eller eksperimenteren med stoffer, sex og lignende. Grundet de vildfarende hormoner, kan de være enormt følsomme, og kan bryde sammen over ting der for voksne kan synes som bagateller. Puberteten er også en tid hvor piger har større risiko for at udvikle spiseforstyrrelser så som anoreksi eller bulimi, da mange piger har svært ved at finde sig til rette i deres nye krop. 

Pubertet for drenge

Drengenes pubertet begynder typisk omkring tolvårsalderen, og er en mere langvarig proces. Overordnet set skal drengenes krop igennem en større forandring, da de ikke bare vokser i højden, men også i drøjden. Kønsorganerne vokser og man begynder at få kønsbehåring. Det er også i den alder man begynder at udvikle skæg, ligesom drengens stemme ændrer sig og bliver dybere. Følelsesmæssigt bliver drenge typisk mere aggressive i puberteten, da deres testosteronniveau stiger, og vil eksplodere fra tid til anden. De begynder typisk også at tænke meget på sex og masturbation. De bliver nemt flove i sociale situationer, og forsøger i det hele taget at undgå disse. 

Hvordan du kan få hjælp

Det er vigtigt at ens teenagebarn ved, at de ændringer de går igennem er helt normale. Man bliver nemt forvirret og forfjamsket, når man pludselig føler at ens krop ikke er ens egen. Uden den fornødne opbakning og kommunikation, kan teenagere udvikle et forskruet kropssyn eller sociale problemer, der kan følge dem resten af livet. På GoMentor.com finder du masser af online tips til, hvordan man bedst hjælper sit barn igennem puberteten, og alle de vilde forandringer den forårsager. Vores tilknyttede specialister ved, at puberteten kan være et omtåleligt emne og kan hjælpe hele familien med at komme igennem det. 

Definition af Pubertet

Puberteten er en fysisk proces som kroppen går igennem omkring teenagealderen, således at kroppen går fra barn til voksen. I kølvandet på dette følger som regel en række følelsesmæssige og mentale komplikationer.

Symptomer på / Grunde til Pubertet

 • Vokseværk
 • Udvikling af kønshår og skæg
 • Hormonelle udsving
 • Intense følelse
 • Udvikling af kropsforståelse

Find hjælp til Teenage problemer

Hanne Lo Pries Tove Porsborg Svend Klingberg Lis Petersson Niels Urup Nielsen
Prøv online terapi gratis i 3 dage