Søvngængeri

Søvngængeri forårsager motorisk aktivitet under søvn. Det er vigtigt at man sikrer sig, at det ikke er medicin der har forårsaget denne søvnforstyrrelse. De specifikke bevægelser vil variere fra person til person, men det kan være alt lige fra blot at sætte sig op i sengen, til at foretage komplekse handlinger eller sågar seksuel aktivitet. Årsagerne til denne søvnforstyrrelse varierer også, men disse vil blive udforsket i forbindelse med behandlignen. Online behandling via GoMentor.com er en relativt ny metode til at få hjælp til søvnforstyrrelse, men efter at have læst mere om denne forstyrrelse, er det ikke utænkeligt, at du kommer frem til, at det er den rette løsning for dig.

Årsager til søvngængeri

Genetik lader til at spille en rolle i forhold til søvngængeri, selvom der også er andre faktorer der spiller ind. Andre årsager til søvngængeri kan skyldes alkohol- eller stofmisbrug eller stress. Hormonændringer på visse stadier i livet kan også være en faktor i forhold til udviklingen af denne søvnforstyrrelse. Der er meget medicin, der angiver søvngængeri som en mulig bivirkning. Uanset årsagen til denne søvnforstyrrelse, vil man observere visse symptomer. Hvis man oplever dette, er det vigtigt at man reagerer på dem, så man kan minimere, eller måske endda helt undgå de risici der er forbundet med denne lidelse.

Symptomer på og farer ved søvngængeri

Hvis man kontinuerligt bevæger sig under søvn – herunder sætter dig op, eller måske endda står op og går rundt – kan det være et tegn på søvngængeri. Typisk vil personen ikke husker, hvad han eller hun har foretaget sig, imens vedkommende har gået i søvne. Mange kan få problemer med parforholdet eller helt generelle følelsesmæssige problemer i forbindelse med søvngængeri, hvilket også kan manifestere sig som symptomer. Hvis ikke det behandles, er der stor risiko for, at problemet vokser med tiden, hvilket kan have negative følgevirkninger.
Behandling af søvngængeri

Afhængig af de specifikke årsager til denne søvnforstyrrelse, vil behandling variere en smule. Det er derfor vi har tilknyttet uddannede terapeuter, der specialiserer sig i søvngængeri og andre søvnforstyrrelser, som ved præcise hvordan man kan afhjælpe disse problemer. For nogle handler det måske om, at blive bedre til at håndtere stress, imens det for andre kræver mere omfattende psykoterapi at bearbejde søvngængeri. Uanset årsagen, give online terapi via GoMentor.com et moderne redskab til, at afhjælpe søvngængeri, samt andre søvnforstyrrelser. 

Definition af Søvngængeri

Søvngængeri diagnosticeres hos personer, der har hyppige tilfælde af motorisk aktivitet – til tider af kompleks karakter – under søvn. Terapi og rådgivning anbefales begge som en del af behandlingen for denne søvnforstyrrelse.

Symptomer på / Grunde til Søvngængeri

  • Man står op fra sengen under søvn
  • Man responderer ikke, imens man går i søvne
  • Man husker ikke at have gået i søvne
  • Sociale problemer relateret til søvngængeri

Find hjælp til Søvngængeri

Inge Pedersen Rita Knudsen Beritt Hansen Berit Larsen Merete Norup
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Del dette oplæg med dine venner og netværk