Shoppingafhængighed

En person, der lider af shoppingafhængighed, kan ikke styre sin trang til at købe ting, vedkommende ikke har brug for. Dette forekommer især, når personen bl.a. føler sorg, bekymring og stress. Efter indkøbene oplever de en følelse af indre ro, men når de indser omfanget af deres forbrug og gæld, melder den dårlige samvittighed sig sammen med stress og bekymring, hvilket fører til en ond cirkel, hvor indkøb både trøster og skaber problemer.

Selvom shoppingafhængighed, som officielt også kaldes oniomani, ikke virker som et problem for nogle, er sandheden den, at mange mænd og kvinder, som lider af shoppingafhængighed, oplever alvorlige og ødelæggende konsekvenser af deres købetrang. I værste fald fører det til skilsmisse, kriminalitet og gæld. Hvis du eller en du kender oplever en ukontrollerbar købelyst og er i tvivl om, det er shoppingafhængighed, så er der forskellige tegn og symptomer, du skal være opmærksom på. Hvis det skulle være tilfældet, så kan du få kvalificeret hjælp til dine problemer hos de terapeuter på GoMentor.com, som tilbyder online terapi, personlig rådgivning og behandling fra specialiserede terapeuter. 

Symptomer på shoppingafhængighed

Symptomerne på shoppingafhængighed er en voldsom trang til at foretage indkøb, som efterfølgende fører til skyldfølelse, fordi disse mennesker inderst inde ved, at de ikke har behov for disse ting. Derudover er der følgende tegn, som man skal være opmærksom på i forbindelse med shoppingafhængighed:

  • Intet budget – Mangel på budget eller manglende evne til at holde sig inden for sit budget kan være et tegn på, at shoppingafhængighed har en negativ indflydelse på dit liv. 
  • Tvangsindkøb – Hvis du ser noget, som du bare må eje, selvom du ikke har brug for det, kan være et tegn på shoppingafhængighed. 
  • Lyve og skjule ting – Hvis du tager dig selv i at lyve om dine indkøb og din økonomi, hvad enten det er for fremmede, eller mennesker du kender godt, så kan dette ligeledes være et tegn på shoppingafhængighed. 
  • Sociale problemer – Shoppingafhængighed kan føre til en manglende evne til at bibeholde et fungerende forhold til andre mennesker. 

Behandling af shoppingafhængighed

Første skridt er at indrømme, at du lider af shoppingafhængighed. Hvis du kan gøre det, så kan online terapi via GoMentor.com hjælpe dig med at komme af med din afhængighed og leve et normalt og produktivt liv. De professionelle terapeuter på GoMentor.dkkan tilbyde dig rådgivning og støtte, så du en gang for alle kan vinke farvel til din afhængighed. 

Definition af shoppingafhængighed

Shoppingafhængighed, også kaldet oniomani eller købemani, er en ukontrollerbar trang til at købe ting, selvom der ikke er behov for dem. Symptomer på denne lidelse kan komme til udtryk på mange måder, men hovedsymptomer er økonomiske problemer og problemer med forhold.

Kæmper du med Shoppingafhængighed? Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Esben Bak Charlotte Kold Camilla Zacho Woetmann Anna Bentzen
km fra

Få hjælp til Shoppingafhængighed

Kæmper du med Shoppingafhængighed? Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Esben Bak Charlotte Kold Camilla Zacho Woetmann Anna Bentzen
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.