Seksuelle problemer

Seksuelle problemer - også kalder seksuelle dysfunktioner - kan for nogle føles som et pinligt problem at skulle håndtere, hvilket er grunden til at nogle ikke søger behandling - selv, hvis problemet opstår. Dette er en skam, fordi der er mange muligheder for behandling af seksuelle dysfunktioner. Her hos GoMentor.com tror vi på effekten af psykoterapi samt online behandling. Uanset den konkrete type af seksuelle dysfunktion, er der terapi og rådgivning som kan hjælpe. Årsagerne til disse problemer kan variere, men der er mange risici der følger med. De fleste problemer vedrører personlige forhold, men andre problemer så som depression kan også opstå. Dette er grunden til at korrekt behandling er vigtigt, hvis der bliver stillet en diagnose for seksuelle dysfunktioner. Før vi viser, hvordan man kan få hjælp, er der her noget mere information om seksuelle dysfunktioner.

Typer af seksuelle dysfunktioner

 • Nedsat eller manglende seksuallyst – Mangel på seksuel lyst eller seksuelle fantasier.
 • Seksuel Aversion – Undgåelse af seksuelt samleje kan forårsage alvorlige problemer i parforholdet. Mulighed for seksuelt samleje kan forårsage panikanfald.
 • Kvindelig seksuel dysfunktion – Problemer kvinder har med vådhed og hævelse af kønsdele under semleje.
 • Erektil dysfunktion – Når manglende evne for en mand til at få erektion når stimuleret har en negativ effekt på vedkommendes tilværrelse.
 • Hæmmet orgasme, kvinder – Når manglende evne for en kvinde til at opnå orgasme forårsager problemer i parforholdet.
 • Hæmmet orgasme, mænd – Når manglende evne til at få aktive orgasmer forårsager svære personlige og parforholdsmæssige problemer.
 • Præmatur ejakulation – Når problemer med for hurtig mandlig ejakulation forårsager problemer i deres liv.
 • Dyspareuni – fysisk eller psykisk smerte under semleje.
 • Vaginisme – ufrivillige spasmer i musklerne omkring vagina.
 • Øget seksualdrift – Tidligere kaldet nymfomani, når en persons besættelse om tanken om seksuel aktivitet er ødelæggende for resten af deres tilværelse.
 • Uspecificeret seksuel dysfunktion – når en person udviser symptomer fra to eller flere seksuelle dysfunktioner, men årsagen ikke kan fastsættes til kun én.

Årsager og symptomer på seksuelle dysfunktioner

Afhængig af den konkrete seksuelle dysfunktion man står overfor, som forårsager symptomer kan variere en smule. Når dette er sagt, mener man at disse primært at forårsaget af problemer i et eller alle disse tre områder: psykologisk, fysisk og miljømæssig. For nogen er faktiske organproblemer årsag til dysfunktionerne. For andre er det et mentalt problem. Sidst kan misbrug eller andre negative miljømæssige forhold have en betydning for en persons seksualliv. Uanset årsagen, kan psykoterapi hjælpe, hvis symptomerne viser sig. Selv ved psykiske problemer bør seksuel dysfunktion konfronteres fra mange forskellige vinkler.

Behandling af seksuel dysfunktion

Fordi den konkrete behandling vil komme til at variere afhængig af typen af seksuel dysfunktion, har vi tilknyttet uddannede terapeuter her hos GoMentor.com, som specialiserer i alle typer af seksuelle problemer. De kan hjælpe med online terapi som inkluderer rådgivning, der giver folk mulighed for at få følelsesmæssig støtte fra andre med lignende problemer. Selvom sex er sundt er der mange problemer der kan opstå og komplicere en persons seksualliv. Dette kan også have en varig effekt på parforhold, hvorfor behandling er så vigtig.

Definition af Seksuelle Dysfunktioner

Seksuel dysfunktion er et problem der sker på et hvilket som helst tidspunkt under seksuel aktivitet og forårsager problemer. Behandling for seksuelle dysfunktioner bør inkludere terapi og rådgivning.

Symptomer på / Grunde til Seksuelle Dysfunktioner

 • Mangel på sexlyst
 • Undgåelse af sex
 • Parforholdsproblemer
 • Præstationsproblemer under sex
 • Besættelse af seksuel aktivitet
 • Problemer under del af samleje

Uspecificeret Seksuel Dysfunktion

Når en person udviser symptomer fra adskillige seksuelle lidelser på samme tide kan de eventuelt diagnosticeres med uspecificeret seksuel dysfunktion. Symptomerne kan inkludere nogle eller alle dem der findes ved andre seksuelle dysfunktioner, inklusiv smerte under samleje, manglende evne til at opnå orgasme, lav sexlyst samt andre fysiske og psykologiske problemer. Årsagerne til denne seksuelle lidelse vil variere grundet dens ukendte natur, men behandlingsmuligheder er til rådighed, inklusivt online terapi for uspecificeret seksuel dysfunktion via GoMentor.com.

Årsager til uspecificeret seksuel dysfunktion

Årsagerne til uspecificeret seksuel dysfunktion kan være fysiologiske eller psykologiske i deres natur. For nogen vil der være tale om en kombination af det fysiske og det mentale. Nogle af de psykologiske grunde stammer fra tidligere seksuelt misbrug, stress eller andre emotionelle lidelser inklusiv depression. Der er desuden en bred vifte af fysiske årsager til uspecificeret seksuel dysfunktion, inklusiv beskadigede blodkar eller nerver i regionen omkring kønsorganerne hos mænd og kvinder. Disse kan være forårsaget af skade eller sygdom. Hvad end de eksakte årsager er til lidelse, er der mange symptomer der kan vise sig  også at være forbundet med en hel del farer.

Symptomer og farer ved uspecificeret seksuel dysfunktion

Som nævnt, vil symptomerne ved uspecificeret seksuel dysfunktion variere meget fra person til person fordi de viser sig på forskellige måder og ligner en række andre seksuelle dysfunktioner. Når dette se sagt, så når mangel på seksuel aktivitet eller præstation forårsager problemer i en persons liv, så kan der være tale om en uspecificeret seksuel dysfunktion. Andre fysiske symptomer inkluderer manglende evne til at få og bevare erektion indtil fuldbyrdelse af den seksuelle aktivitet. Kvinder kan også have problemer med at opnå orgasme (Dette er mere normalt end du måske tror). Listen af symptomer er ganske lang, men det vigtige er ikke at ignorere disse, hvis de opdages.

Behandling for uspecificeret seksuel dysfunktion

Fordi der er nogle ubekendte faktorer der følger med uspecificeret seksuel dysfunktion, er det vigtigt at behandling inkluderer terapi og rådgivning. Man kan få online psykoterapi via GoMentor.com. Vores tilknyttede terapeuter specialiserer sig i forskellige seksuelle lidelser, inklusiv uspecificeret seksuel dysfunktion. Efter at have erfaret mere om den person der lider af denne lidelse, bliver der udarbejdet en konkret handlingsplan. Vores online rådgivning kan give den emotionelle støtte der er behøvet for at håndtere sådan noget som uspecificeret seksuel dysfunktion.

Definition af Uspecificeret Seksuel Dysfunktion

En diagnose på uspecificeret seksuel dysfunktion stilles når en person udviser symptomer på to eller flere andre seksuelle dysfunktioner. Behandling bør inkludere psykoterapi, hvilket er gavnligt for uspecificeret seksuel dysfunktion.

Symptomer på / Grunde til Uspecificeret Seksuel Dysfunktion 

 • Smerte under samleje
 • Manglende evne til at opnå orgasme for mænd og kvinder
 • Manglende evne til at få erektion
 • Mangel på vaginal vådhed
 • Lav sexlyst
 • Mangel på interesse i sex
 • Personlige eller parforholdsmæssige problemer

Dyspareuni

Når samleje er ekstremt smertefuldt for en kvinde, kan dyspareuni være et problem. Fra jomfruhinden der gør det umuligt for penis at komme ind i vagina til andre fysiske og emotionelle problemer er der mange symptomer på denne seksuelle dysfunktion. At kigge efter disse er vigtigt, men endnu vigtigere er det at få hjælp hvis dyspareuni bliver diagnosticeret. Dette er grunden til at vi tilbyder online behandling for denne seksuelle dysfunktion via GoMentor.com. Dette kan være en pinlig situation at tale om, men vores tilknyttede specialister specialiser sig i at vide hvordan man kan hjælpe personer håndtere alle de problemer der kommer med lidelsen.

Årsager til dyspareuni

På den fysiske side kan vaginal tørhed eller problemer med kønsorganer forårsager seksuel dysfunktion. Afhængig af den præcise placering af smerten – hvad enten det er tæt på overfladen eller en dyb smerte – kan der være flere forskellige specifikke fysiske grunde til denne lidelse. I tillæg oplever mange kvinder øget smerte pga. følelesmæssig tilknytning under seksuel samleje. Alle disse årsager er ikke altid umiddelbart til at få øje på, men der er en del symptomer som kan vise sig. Det er vigtigt at kigge efter dem således at de farer der er forbundet med denne lidelse kan undgås.

Symptomer

For nogle kvinder er vaginal penetrering ikke mulig, hvilket er en af de største indikatorer på dyspareuni. Selvom indgang af penis er mulig, er dyb eller overfladesmerte et symptom på denne seksuelle dysfunktion. Den faktiske fysiske følelse varierer fra kvinde til kvinde, men det inkluderer generelt rivende, flænsende eller endda brændende følelser. Det er vigtigt ikke at ignorere symptomerne hvis de er til stede. Ignorering af problemet vil kun gøre det værre. At få hjælp umiddelbart efter at man er blevet diagnosticeret med dyspareuni er en god måde at øger chancerne for at få hjælp.

Behandling af dyspareuni

Selvom der er mange fysiske symptomer og problemer forbundet med dyspareuni, anbefales psykoterapi som en del af den overordnede behandling. Med GoMentor.com som platform, udbydes online terapi og rådgivning, som kan tilbyde denne vejledning og støtte der er nødvendig for, at bearbejde alle aspekterne ved denne seksuelle lidelse. Moderne psykoterapi for dyspareuni, kan tilbyde hjælp hvor og når der er brug for – hvad enten det er moralsk støtte eller information og vejledning der er mest brug for. Som nævnt, kan problemer forværres hvis man ignorerer det. Vi gør det let at få hjælp til denne og andre seksuelle lidelser. 

Definition af Dyspareuni

Dyspareuni er en smerte under samleje som er forårsaget af psykologiske og fysiske grunde. Behandling inklusiv terapi og rådgivning kan være gavnlig for håndtering af symptomerne på dyspareuni.

Symptomer på / Grunde til Dyspareuni 

 • Smerte under normal vaginal penetrering
 • Brændende følelse under samleje
 • Rivende eller flænsende følelse under samleje

Kvindelig Seksuel Dysfunktion

Når en kvinde har problemer med vaginal vådhed og hendes kønsdele ikke hæver ordentligt under seksuel aktivitet, kan det pege på kvindelig seksuel dysfunktion. Andre symptomer inkluderer aversion over sex samt smerter under samleje. Årsagerne til denne lidelse varierer fra kvinde til kvinde, men generelt er de både psykiske og fysiske i deres natur. Mens der er løsninger for de fysiske symptomer (manglende vådhed) er der andre følsesmæssige problemer som også bør håndteres. Online terapi for kvindelig seksuel dysfunktion via GoMentor.com kan hjælpe med alt ting som følger med denne lidelse.

Årsager til kvindelig seksuel dysfunktion

Når det handler om denne lidelse, er der mange fysiologiske og psykologiske faktorer som kan være på spil. På den fysiske side, kan problemer med beskadigede blodkar, nerveskader, andre problemer i underlivet forårsage kvindelig seksuel dysfunktion. Der er desuden forskellige psykologiske faktorer som tidligere seksuelt misbrug, stress eller forvrænget selvbillede, der kan være årsag. Den eksakte årsag for forskellige kvinder kan være forskellig, men der er nogle fælles symptomer som kan komme til vise sig. Før man kan finde årsagen til kvindelig seksuel dysfunktion, kan det hjælpe at se på forskellige symptomer herpå.

Symptomer på kvindelig seksuel dysfunktion

Mens alder og andre faktorer spiller en rolle i forhold til kvinders evne til frembringelse af vaginal vådhed i forbindelse med samleje, kan det tyde på kvindelig seksuel dysfunktion, hvis der er vedvarende problemer hermed. Smerte under samleje er et andet tegn på problemer med denne type seksuel dysfunktion. Pga. smerten associeret med samleje kan der være en aversion mod seksuel aktivitet. Dette kan føre til parforholdsproblemer, hvilke ofte er til stede sammen med den seksuelle lidelse. Hvis symptomerne viser sig er det vigtigt at få stillet en diagnose således at korrekt behandling kan gives.

Behandling for kvindelig seksuel dysfunktion

Her hos GoMentor.com mener vi at alle fortjener at have et lykkeligt og sundt sexliv. Dette er hvorfor vi har udviklet en platform for online behandling for kvindelig seksuel dysfunktion. I stedet for blot at adressere de fysiske symptomer på den seksuelle lidelse anvender vi tilknyttede terapeuter som specialiserer sig i alle typer af seksuelle lidelser. De kan hjælpe med information og vejledning. Denne kombination af traditionel psykoterapi og internettet er en effektiv måde at få hjælp til denne seksuelle dysfunktion.

Definition af Kvindelig Seksuel Dysfunktion

Kvindelig seksuel dysfunktion er forbundet med problemer kvinder kan have med vaginal vådhed og hævelse af kønsdelene før, under og efter samleje som medfører parforholdsproblemer. Terapi og rådgivning er to gode behandlingsmuligheder for kvindelig seksuel dysfunktion.

Symptomer på / Grunde til Kvindelig Seksuel Dysfunktion

 • Mangel på vaginal vådhed
 • Smerte under samleje
 • Aversion mod seksuel aktivitet
 • Parforholdsproblemer
km fra

Find hjælp til Seksuelle problemer

Mona Christensen Tove Lindemann Ingrid Aller Kirsten Hervert Allan Ulrich Thomsen

Del dette oplæg med dine venner og netværk