Mobning

Mobning begynder ofte i de tidlige skoleår, og fortsætter hele vejen op igennem gymnasiet. Og de fleste har oplevet det på et eller andet tidspunkt igennem skoletiden. Mobning forårsager store følelsesmæssige udsving, både for mobbere og den mobbede. I de seneste år har der været stor fokus i offentligheden på mobning. Hvis ikke man for sat en stopper for mobning, kan det let lede til mere seriøse former for misbrug senere i livet, da det kan være med til at skabe en vredescyklus, der kan være svær at bryde igen. 

Hvorfor børn mobber

I bund og grund handler mobning om magtkampe, og et efterfølgende misbrug af denne magt. Mobning har ligheder med misbrug, da det både har et psykisk og et fysisk aspekt, samtidig med, at der ofte er mønstre i adfærden. Fysisk eller direkte mobning er typisk skubben, slag eller andre alvorlige fysiske overgreb. Følelsesmæssig eller indirekte mobning er ofte mere diskret og nogle gange mere lumsk, og kan påvirker offerets mentale helbred igennem isolering og udstødelse. Hvis et barn bruger disse metoder overfor andre, kan der være alvorlige psykologiske problemer i spil. Tidligere antog man, at mobbere havde en naturlig autoritet i deres personlighed. Nu ved man, at mobning også kan relatere sig til lavt selvværd og vrede der ikke er blevet håndteret ordentligt.

Hvordan mobning påvirker andre

Mobning bliver ikke længere fejet til siden som noget alle børn skal igennem før eller siden. Jo mere vi lærer om de alvorlige ar mobning kan efterlade på et barns sind, jo mere alvorligt tager man det. Adskillige studier indikere, at mobbeofre kan opleve alvorlige psykiske traumer som konsekvens af mobningen. Hvis dit barn udviser tegn på, at være et offer for mobning, så som ensomhed, depression og angst bør man virkelig tage det seriøst. Der findes tilfælde, hvor mobning har ført til ekstremerne, så som selvmord i teenagealderen. 

Hvordan du kan få hjælp

Her hos GoMentor.com ved vi, at mobning er et alvorligt emne. Vi anerkender den smerte din barn går igennem, hvad enten de er mobbeofre, men også hvis de selv mobber andre. I et forsøg på, at komme de alvorligste konsekvenser af mobning til livs, har vi tilvejebragt et væld af online ressourcer, samt tilknyttet en række specialister, som kan hjælpe din barn igennem mobningen. De kan også hjælpe familien til at blive bedre til at forstå hvorfor det sker, og hvordan de bedst muligt kan støtte deres barn.

Definition af Mobning

Mobning handler om magtkampe, ofte imellem børn, og det efterfølgende misbrug af denne magt. Det kan antage både direkte (fysisk) og indirekte (mental eller følelsesmæssig) form. 

Symptomer på / Grunde til Mobning

  • Angst, depression og ensomhed
  • Undertrykt vrede
  • Selvværdsproblemer
  • Blå mærker eller andre tegn på fysisk kontakt

Mobning foregår ikke kun blandt børn

- læs her om Mobning på arbejdspladsen

 

Er du eller dit barn udsat for mobning?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat pa første samtale, når du booker og betaler online.
Lilli Hangaard Lewandowski Heidi Egeberg Anna Højer Lena Berit Pedersen
km fra

Få hjælp til Mobning

Er du eller dit barn udsat for mobning? Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Lilli Hangaard Lewandowski Heidi Egeberg Anna Højer Lena Berit Pedersen
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.