Kønsidentitet

For mange mennesker er kønsidentitetsforstyrrelse noget der kan forårsage andre problemer i tilværelsen. Symptomer vedrører som regel stræk overbevisning eller ønske om at tilhøre det modsatte køn. Dette kan komme forskelligt til udtryk hos forskellige mennesker. Hvis tegn på kønsidentitetsforstyrrelse viser sig, er det anbefalet af få behandling for bedre at kunne imødekomme det der følger med forstyrrelsen. For nogle er online terapi, som den der tilbydes her via GoMentor.com, en god mulighed. Det at have en smule mere viden om årsager og symptomer på kønsidentitetsforstyrrelse vil kunne hjælpe til at træffe beslutning om hvorvidt behandling er nødvendig. Nogle personer er altid en smule nysgerrige omkring deres egen seksualitet, men når det har en negativ betydning for vedkommendes liv kan det være et tegn på et større problem.

Årsag til Kønsidentitetsforstyrrelse

Konkrete årsager til forstyrrelsen er enddnu ikke kendte, men man mener at disse er forbundet til hormoner, gener, og en række miljømæssige aspekter som hvordan man som barn er opdraget. Hvad enten årsagen kan forstyrrelse føre til lavt selvværd, hvilket kan føre til problemer med angst eller endda depression. Selvom det er svært at bestemme den præcise årsag til kønsidentitetsforstyrrelse, er der adskillige symptomer som kan være tegn på at der er et problem.

Symptomer på Kønsidentitetsforstyrrelse

Drenge der ønsker at være piger eller piger der ønsker at være drenge lider muligvis af kønsidentitetsforstyrrelse. Der er dog også andre tegn som kan være til stede. For eksempel er der mange børn der gennemlever eksperimentelle perioder, hvor de forestiller sig at være det modsatte køn. For nogen, er disse dog konstante og bliver lidenskabeligt forsvaret, når andre stiller spørgsmålstegn herved. At klæde sig som og associere sig med stereotyper fra det modsatte køn er andre symptomer på forstyrrelsen. Dette er især sandt, hvis en person væmmes ved sine egne kønsdele. Hvis dette lades ubehandlet kan kønsidentitetsforstyrrelse føre til en række problemer i en persons liv.

Behandling for kønsidentitetsforstyrrelse

Internet-terapi for kønsidentitetsforstyrrelse via GoMentor.com, kan hjælpe mennesker med at håndtere alle de spørgsmål, der følger med forstyrrelsen. At få korrekt information og vejledning er vigtigt på alle trin i håndteringen af kønsidentitetsforstyrrelse. Dette er hvor tilknyttede terapeuter kommer ind i billedet. De kan tilbyde den støtte og vejledning der er behøvet gennem terapi og rådgivning.

Definition af Kønsidentitetsforstyrrelse

Kønsidentitetsforstyrrelse er en ekstrem konflikt mellem en persons faktiske køn og det modsatte, hvilket vedkommende ville ønske eller insisterer på at de tilhører. Psykoterapi er ekstremt gavnligt til at håndtere spørgsmål der følger med kønsidentitetsforstyrrelse.

Symptomer på / Grunde til Kønsidentitetsforstyrrelse

  • Væmmelse ved kønsdele
  • At klæde sig som det modsatte køn (cross-dressing)
  • Depression
  • Tilbagetrækning fra social interaktion
  • Tro på at ens køn vil skifte
  • Et ønske om at skifte køn

Find hjælp til Kønsidentitet

Anne Leile Gitte Speedtsberg Eva Gall Marie Bech Kirsten Hervert
Prøv online terapi gratis i 3 dage