HeartMath

af GoMentor

Sidst opdateret 31-8-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er HeartMath?

HeartMath er en psykofysiologi af stress, følelser og samspillet mellem hjerte og hjerne.

HeartMath meditation er en innovativ tilgang til at forbedre det følelsesmæssige velbefindende. Den hjælper dig med at komme ned i gear, blive mere klar og giver dig overblik og ro. Når du er kommet i gang, vil du også hurtigt opleve, at du bliver mere venlig, kærlig og glad i forhold til dine relationer.

Forsking med HeartMath

HeartMath forskning har vist, at forskellige mønstre af hjerteaktivitet (som ledsager forskellige følelsesmæssige tilstande) har forskellige virkninger på den kognitive og følelsesmæssige funktion. Under stress og negative følelser, når hjerterytme mønsteret er uregelmæssigt og i uorden, rejser tilsvarende neurale signaler fra hjertet til hjernen og hæmmer de højere kognitive funktioner. Dette begrænser vores evne til at tænke klart, huske, lære, fornuft og træffe effektive beslutninger (Dette hjælper med at forklare, hvorfor vi ofte kan handle impulsivt og uklogt, når vi er under stress). Hjertets input til hjernen under stressende eller negative følelser har også en dybtgående effekt på hjernens følelsesmæssige processer - faktisk tjener den til at styrke den følelsesmæssige oplevelse af stress.

Hvordan fungerer HeartMath?

HeartMath er en nem, enkel og praktisk metode som alle kan lære. En meditation tager kun 8-10 minutter, hvorefter du er klar til at gå videre med din dag, med en helt anden ro og indre balance. Lær at ændre dit hjerterytme mønster for at skabe fysiologisk sammenhæng; en videnskabeligt målbar tilstand karakteriseret ved øget orden og harmoni i vores sind, følelser og krop.

Passer HeartMath mig?

Meditationsformen HeartMath er for dig der:

  • Tror at du har for travlt til at meditere
  • Tror at du er den eneste i verden der ikke kan lære at meditere
  • Tror at man skal kunne stoppe sine tanker og blive tanketom
  • Har prøvet alt fra fx Mindfulness over vejrtræknings-øvelser til Zen meditation – men aldrig har fået en regelmæssig praksis
  • Er nysgerrig på meditation, men egentlig ikke aner hvad det er
  • Er sikker på at det er svært – og at man mindst skal meditere en time om dagen

Her på GoMentor kan du se alle som tilbyder metoden HeartMath.

Få hjælp med HeartMath

Britta Sjøholm Christin Walter
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp med HeartMath

Britta Sjøholm Christin Walter
Få hjælp online fra 596 kr./md.

HeartMath

Vi samarbejder med



Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.