Frygt for tordenvejr

Denne fobi forbindes ofte med astrafobi, frygt for tordenstorm, eller keraunofobi, frygt for lyn, så er brontofobi frygt for torden. Det er en af de ti mest almene fobier i verden og er tilstede hos både mennesker og dyr. Selvom de, der lider af brontofobi - frygt for tordenvejr, har en rationel forståelse af, at torden ikke er farligt, så fjerner dette ikke deres frygt for dem, og hvis de ikke får hjælp, kan tordenvejr være en meget skræmmende oplevelse. Selvom det oftest er børn, der er bange for torden, så er der også mange voksne, der oplever denne frygt. Det er derfor, vi tilbyder online terapi for brontofobi her på GoMentor.dk. Før vi fortæller, hvordan du kan få hjælp, vil vi gennemgå symptomer på og farer forbundet med brontofobi. 

Symptomer på brontofobi - frygt for tordenvejr

Mennesker der lider af brontofobi - frygt for tordenvejt er ofte meget bange og bekymrede under tordenvejr, selv hvis de er i deres hjem i sikre omgivelser. Symptomerne er som ved de fleste andre fobier: panikangst, græden, sveden og hjertebanken. Det interessante ved denne fobi er, at de der lider af det, søger mennesker omkring sig til at forsikre dem om, at alt er i orden under tordenvejr. Dette hjælper på deres symptomer. De vil også forsøge at gemme sig for et uvejr, ved at de lukker sig for ørerne eller gemmer sig i skabe. Set i lyset af det følger de naturligvis vejrudsigterne meget tættere end andre mennesker. 

Farer forbundet med brontofobi - frygt for tordenvejr

Mennesker med denne fobi kan i ekstreme tilfælde være besat af at se vejrudsigten. Nogle gange kan de endda nægte at forlade deres hjem, hvis ikke de har tjekket vejrudsigten først. De er nødt til at vide, at de er sikre. Dette kan i nogle tilfælde føre til en slags agorafobi, hvor de nægter at forlade deres hjem, fordi det er det eneste sted, de kan føle sig trygge. Panikangsten kan også påvirke deres krop, ved at symptomerne forværres med tiden, hvis de ikke får den rette behandling.  

Behandling af brontofobi - frygt for tordenvejr

Den bedste måde at behandle brontofobi - frygt for tordenvejr på er ved hjælp af distraktioner, hvorfor det at være i selskab med andre under et tordenvejr også hjælper på symptomerne. Hvis det er en svær grad af brontofobi, så kan det være nødvendigt at søge professionel hjælp. Her på GoMentor.dk kan du finde dygtige terapeuter som tilbyder online hjælp til mennesker, der lider af brontofobi og deres familier, så de kan forstå og bearbejde den frygt, der er forbundet med denne fobi. De professionelle terapeuter og psykologer på GoMentor, kan hjælpe online med den støtte, som man har brug for.  

Definition af Brontofobi - frygt for tordenvejr

Brontofobi - frygt for tordenvejrer karakteriseret ved intens og ofte irrationel frygt, der varer mere en seks måneder, for torden. Behandlingen foregår ved hjælp af terapi og rådgivning.

Symptomer på / grunde til Brontofobi - frygt for tordenvejr

  • Angst under tordenstorme
  • En udpræget interesse i eller en besættelse af at følge vejrudsigten 
  • Behovet for mennesker omkring sig under et uvejr
  • Et ønske om at gemme sig for uvejret
  • Modvilje mod at forlade sit hjem pga. den potentielle fare for tordenvejr

Find hjælp til Frygt for tordenvejr

Rikke Fleckner Otto Krag Maja Nissen Bente Vinther June Werenfeldt
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Del dette oplæg med dine venner og netværk