Dyssomni

Dyssomni er søvnproblemer, som påvirker en persons evne til at falde i søvn, sove igennem eller kan medføre overdrevent søvn. Symptomerne varierer lidt, afhængigt af den nøjagtige søvnforstyrrelse, men alle af dem kan være stressende at leve med. Mindst én lidelse er kendt for at være arvelig, men det er sandsynligt at mange andre søvnforstyrrelser også kan være det. Andre årsager til lidelserne omfatter psykiske og fysiske problemer. Disse søvnforstyrrelser kan ødelægge en persons liv, og derfor kan du finde behandlere her på GoMentor.com, som tilbyder en online behandling på dyssomni. Før vi kommer nærmere ind på, hvordan man kan få hjælp, er her lidt yderligere information omkring årsagerne til og symptomerne på dyssomni.

Typer af Dyssomni

Disse er de mest almindelige typer af dyssomni.

 • Primær søvnløshed - Søvnløshed, der ikke kan henføres til medicinske eller psykologiske årsager.
 • Øget søvntrang - Ekstraordinær dyb søvn eller lange søvnperioder.
 • Narkolepsi -  Overdrevet søvnig i løbet af dagen, og såkaldte "søvn angreb" kan forekomme.
 • Søvnapnø - Søvnen er forstyrret af uregelmæssig vejtrækning.
 • Søvnrytmeforstyrrelse - Vågne op og gå i seng på forskellige tidspunkter.
 • Uspecificeret dyssomni - Når en person viser symptomer fra flere forskellige søvnforstyrrelser.

Årsager til Dyssomni

Der er mange årsager til dyssomni, både fysiske og psykiske. Nogle af de fysiske årsager til søvnforstyrrelserne kan være for meget søvn i løbet af dagen, for meget fysisk aktivitet, aldring og mange flere. Stress, depression og flere andre psykiske faktorer kan også være årsag til en søvnforstyrrelse. For nogle er lidelsen forekommet på grund af mangel af sollys i løbet af dagen. Som det kan ses, er der en hel del ting, som kan have indflydelse på en persons søvn. Det er ikke kun vigtigt at fokusere på årsagerne til søvnforstyrrelse, men også at kende symptomerne på lidelsen er nødvendigt.

Symptomerne og farerne ved Dyssomni

En person, der ikke får nok uafbrudt søvn i lange perioder vil have forskellige fysiske tegn på søvnforstyrrelse, herunder dårluge præstationer i løbet af dagen på grund af mangel på energi. Effekten af ingen eller meget lidt søvn kan forårsage, at en person kan virke som en "zombie". På et tidspunkt kan de fleste mennesker have svært ved at sove på grund af stress eller andre psykiske faktorer, men når problemet bliver vedvarende, så er det et tegn på søvnforstyrrelse. Hvis symptomerne ignoreres og ikke lidelsen ikke bliver behandlet, så vil lidelsen højst sandsynligt forværres. Den gode nyhed er, at det er nemmere end nogensinde, at få hjælp til at behandle dyssomni takket være behandlingsmulighederne på GoMentor.com

Behandling af Dyssomni

Der er mange grunde til at en behandling kan være nyttig. Her på GoMentor.com kan du bestille online terapi konsultationer med professionelle behandlere, som kan give dig den nødvendige hjælp til at overvinde en lang række af søvnproblemer. De uddannede terapeuter på GoMentor.com, som specialiserer sig i søvnforstyrrelser, kan tilbyde deres vejledning og rådgivning. Desuden er støtte fra andre med lignende søvnproblemer også tilgængelig på Mentalins forum. Kombinationen af den traditionelle psykoterapi og internettet gør det muligt for folk med forskellige søvnforstyrrelser at få den hjælp de behøver.

Definition af Dyssomni

Dyssomni er lidelser, der får en person til at sove for meget, gøre det svært ved at falde i søvn eller forblive sovende.

Symptomer på / Grunde til Dyssomni

 • Problemer med at falde i søvn
 • Problemer med at sove igennem
 • Falder pludseligt i søvn
 • Unaturligt søvnmønster

Uspecificeret Dyssomni

Nogle gange kan en person vise symptomer på to eller flere typer af dyssomni. Når dette er tilfældet, vil diagnosen være uspecificeret dyssomni.Grunden tilat man ikke kan forbinde årsagerne til en enkelt type af søvnforstyrrelse er, at årsagerne varierer en smule fra person til person. Generelt vil det omfatte flere psykiske og fysiske faktorer. Symptomerne kan også være forskellige på grund af de uspecifikke karakterer af søvnen, men en diagnose er vigtig. Hvis diagnosen er uspecificeret dyssomni, kan online terapi på GoMentor.com hjælpe. Før vi kommer nærmere ind på, hvordan man kan få hjælp, er her lidt yderligere information omkring årsagerne til og symptomerne på uspecificeret dyssomni.

Årsagerne til Uspecificeret Dyssomni

Den nøjagtige årsag til denne søvnforstyrrelse er ikke kendt på grund af de varierende symptomer fra forskellige typer af dyssomni, men for det meste er årsagerne en kombination af fysiske og psykiske årsager. Selvom årsagerne til uspecificeret dyssomni ikke er kendt, findes der en hel del viden og diagnosticering og behandling af denne lidelse.

Symptomerne og Farene ved Uspecificert Dyssomni

De primære tegn på denne søvnlidelse er, at der vil være flere symptomer fra adskillige typer af dyssomni. Det kan derfor være svært at diagnosticere denne lidelse. En forkert diagnose eller at ignorere symptomerne kan have drastiske negative indvirkninger på en persons liv, hvilket kan påvirke dem på fysisk og følelsesmæssigt. På grund af de farer, der er forbundet med uspecificeret dyssomni bør behandlingsmulighederne omhyggeligt overvejes.

Behandling af Uspecificeret Dyssomni

Selvom at der er en hel del ukendte årsager til uspecificeret dyssomni, så er der mange behandlingsmuligheder til rådighed. Her på GoMentor.com tilbyder vi for eksempel online behandling til denne form af dyssomni, samt andre former for søvnforstyrrelser. Du kan bestille online terapi konsultationer med terapeuter, som specialiserer sig i denne form af søvnforstyrrelse. Ud over deres hjælp og vejledning, kan GoMentors forum være med til at bidrage med en følelsmæssig støtte.

Definition af Uspecificeret Dyssomni

Når en person udviser symptomer på forskellige typer af dyssomni, som ikke alle kan forbindes til en bestemt type, er det normalt diagnosticeret som uspecificeret søvnforstyrrelser. På trods af at den nøjagtige årsag ikke kendes, så anbefales terapi og rådgivning.

Symptomer på / Grunde til Uspecificeret Dyssomni

 • Søvnløsheden er ikke afledt af en medicinsk årsag, stofmisbrug eller andre psykiske lidelser
 • Uregelmæssig søvnbesvær
 • Undertrykkelse af følelser
 • Problemer med at falde i søvn
 • Problemer med at sove
 • Falder i søvn pludseligt
 • Unaturligt søvnmønster
 • Overdreven lur i løbet af dagen
 • Bliver ikke frisk af søvnen

Find hjælp til Dyssomni

Bente Vinther Beritt Hansen Allan Ulrich Thomsen Charlotte Meister Tina Stærk
Prøv online terapi gratis i 3 dage