Computerafhængighed

Computeren er et fantastisk værktøj, som gør livet nemmere og sparer tid, men for nogle mennesker er computeren en uimodståelig magnet, der tiltrækker dem til sig, og får dem til at bruge enorme mængder tid på den, hvilket forårsager problemer i andre aspekter af deres tid. Selvom det ikke umiddelbart lyder som et stort problem, så kan denne form for afhængighed ødelægge forhold, karrierer, og selv hele ens liv. Der er nogle gængse symptomer på computerafhængighed, som du kan være opmærksom på, hvis du tror, det er et problem i dit liv eller andres liv. Hvis det er tilfældet, så kan vi på GoMentor.com tilbyde professionelle terapeuter, som tager dit problem alvorligt. Inden vi fortæller mere om, hvordan de kan hjælpe, skal vi først gennemgå nogle facts om computerafhængighed, og hvordan denne lidelse kan påvirke dig.

Symptomer på computerafhængighed

Disse symptomer på computerafhængighed kan være et tegn på alvorlige problemer.

  • Abstinenser – Hvis du tager dig selv i at være urolig, når du er væk fra computeren og ikke har adgang til den, så kan computerafhængighed være grunden. 
  • Tidsforbrug – At bruge for meget tid foran computeren, så man forsømmer ens ansvarsområder, kan være tegn på, at computerafhængighed er et problem. 
  • Tvangstanker – Hvis du føler et konstant behov for at tilbringe tid foran computeren, kan det betyde, at afhængigheden er begyndt at overtage kontrollen over dit liv. 
  • Uærlighed – Et behov for at lyve om tidsforbruget foran computeren kan være et andet tegn på computerafhængighed. 

Hvis du eller en du kender oplever ovennævnte symptomer, så kan behandling være det næste fornuftige skridt at tage. 

Behandling af computerafhængighed

Rådgivning og psykoterapi kan for mange mennesker betyde, at de genvinder kontrollen over deres liv og kommer af med deres afhængighed. Vores professionelle terapeuter er behjælpelige med at genkende faresignaler for computerafhængighed, og lærer dig at gøre noget ved det, før det er ude af kontrol. På GoMentor.com kan vi tilbyde dette samt støtte gennem online terapi og via vores forum i samråd med andre mennesker, som oplever de samme problemer. Dette kan gøre en stor forskel i dit liv, samt give dig bedre chancer for at bryde ud af dine vaner og afhængighed. 

Definition af Computerafhængighed

Computerafhængighed er, når en person har et overdrevent tidsforbrug foran computeren. Symptomer på denne afhængighed kan være problemer i forholdet til andre mennesker, problemer med ens arbejde, og forsømmelse af ansvarsområder som resultat af tidsforbruget foran computeren. Adfærdsterapi kan hjælpe dig med at genkende problemet og gøre noget ved det.

Find hjælp til Computerafhængighed

Liselotte Valentin Mortensen Camilla Zacho Woetmann Mathias Mikkel Jensen Charlotte Sandfeld Gunhild Aaen Madsen
Prøv online terapi gratis i 3 dage