Anger management / vrede

Anger management - få hjælp til vredeshåndteringDet er ikke svært at forstå, hvorfor folk ikke har tid til at bearbejde deres indre følelsesmæssige oprør, i den travle verden vi lever i. Desværre hjælper det ikke noget at fortrænge problemerne og lade som om, de ikke eksisterer. Tværtimod kan dette føre til indestængt vrede og bitterhed. Når en person oplever en sådan vrede og ikke forstår, hvor det kommer fra, betyder det desværre også, at de ikke ved, hvordan de skal håndtere denne vrede. Uden den rette hjælp og rådgivning kan mennesker med ukontrollerbare vredesudbrud hurtigt være til fare for sig selv og for andre. 

Forstå vrede 

Det er vigtigt at forstå, hvor den vrede, som mange mennesker kæmper med, kommer fra. Uden et grundigt kendskab til baggrunden for al den vrede er det svært at begynde at tale om bedring, hvorfor man bare fortsætter med vredesudbruddene. Vi kan hjælpe dig med at finde hovedårsagen til din vrede i samarbejde med vores terapeuter her. Med rådgivning og støtte kan du begynde at lære, hvordan man håndterer og behandler vrede.

Farer i forbindelse med vrede

Hvis problemer med vredesudbrud fortsætter uden indgriben, kan disse problemer ofte forværres og skabe flere uheldige situationer. Det er derfor muligt, at en person, der har haft problemer med sin vrede over længere tid, bliver til fare for sig selv og for sine nærmeste. I mange tilfælde er personen ikke klar over sine handlinger, indtil vreden er overstået, og skaden er sket.

At håndtere vrede

Anger management er et system bestående af terapeutiske teknikker og øvelser, som en person kan praktisere for at reducere graden af vredesudbruddene. Da hvert menneske har sin grund til sine problemer med vrede, så er hver anger management teknik også tilrettelagt efter det enkelte individ, således at man kan kombinere de helt rigtige øvelser og behandlingsmetoder efter hver enkelt person. På denne måde kan de arbejde konstruktivt med deres vrede. De omtalte teknikker kan være vejrtrækningsøvelser, meditation, øvelser i stresshåndtering osv. Denne metode har vist sig at være yderst effektiv, da man i kraft heraf kan kontrollere sine følelser og udtrykke dem på en sundere og mere konstruktiv måde. Psykologerne og terapeuterne på GoMentor ved, at din vrede er ægte, og kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan man bedst og mest konstruktivt kan bruge den energi. 

Definition af Anger Management

Anger management, eller vredeshåndtering på dansk, er den proces, hvor man kontrollerer sin vrede ved hjælp af terapeutiske teknikker og øvelser. 

Symptomer på / Grunde til Anger Management

 • Et overskud af vrede, der kan bryde ud når som helst
 • Ofte forstår man ikke, hvorfor man er vred
 • Manglende evne til at kanalisere vreden til noget eller nogen bestemt.

Periodisk Eksplosiv Forstyrrelse

De fleste mister besindelsen på et eller andet tidspunkt i løbet af livet, men personer med en periodisk eksplosiv forstyrrelse har en ukontrollerbar trang til at agere voldeligt. Når denne trang ryger ud af kontrol og begynder at have en negativ indflydelse på ens liv, bør man søge behandling. Men online terapi via GoMentor.com, er omstændighed ikke længere en undskyldning. Med GoMentor.com som platform kan man få psykoterapi hvor man er og når man har brug for det. Før vi viser hvordan vores tilknyttede terapeuter kan hjælpe med periodisk eksplosiv forstyrrelse, er der nogle informationer man bør kende. Eksempelvis er aggression overfor en selv et almindeligt problem for personer med en periodisk eksplosiv forstyrrelse. Her er lidt yderligere facts omkring årsagerne til og symptomerne på periodisk eksplosiv forstyrrelse. 

Årsager til Periodisk Eksplosiv Forstyrrelse 

Som med de fleste andre mentale lidelser, mener man, at arvelighed spiller en lille rolle i forhold til, om man udvikler en periodisk eksplosiv forstyrrelse eller ej. Miljørelaterede forhold menes også at spille en rolle i relation til denne lidelse. Eksempelvis er børn der er vokset op i et voldeligt miljø mere tilbøjelige til at forfalde til den samme negative adfærd. For mange er det ofte en blanding af miljø og fysiske faktorer. Med den megen stress der findes i verden i dag, er dette blevet en relativt almindelig lidelse, der påvirker mange. 

Symptomer på og Farer ved Periodisk Eksplosiv Forstyrrelse 

Der som regel en række forskellige fysiske symptomer der viser sig i forbindelse med en periodisk eksplosiv forstyrrelse. En prikkende følelse, stramhed for brystet og opbygningen af et tryk i hovedet er alle tegn på, at vrede og andre negative følelser vokser i en, og kan eksplodere når som helst. Et andet tegn på denne lidelse der kan volde problemer, er hvis man hidser sig op ude af proportioner i forhold til den udfordring man står over for. Hvis ikke symptomerne behandles, er der stor risiko for, at problemet bliver værre, og kan få negativ indflydelse på andre aspekter i ens liv. 

Behandling af Periodisk Eksplosiv Forstyrrelse

Som med de fleste lignende lidelser, bør adfærdsterapi spille en stor rolle i enhver behandling af periodisk eksplosiv forstyrrelse. Her hos GoMentor.com har vi tilknyttet en række terapeuter som er specialiserede i periodisk eksplosiv forstyrrelse. De kan tilbyde den praktiske information der er nødvendig for at afhjælpe disse eksplosive vredesudbrud. Derudover udbydes gruppeterapi, der kan give følelsesmæssig støtte fra personer i samme situation. 

Definition af Periodisk Eksplosiv Forstyrrelse

Periodisk eksplosiv forstyrrelse forårsager gentagende episoder med aggressiv og ekstremt voldelig adfærd, der som regel er helt ude af proportion med situationen. Både terapi og rådgivning er anbefalede behandlingsformer for denne lidelse.

Symptomer på / Grunde til Periodisk Eksplosiv Forstyrrelse

 • Prikkende fornemmelse
 • Rysten
 • Palpitation
 • Trykken for brystet
 • Presset i hovedet
 • Hører ekoer
 • Voldig opførsel
 • Opbygge en spænding
 • Overreagerer ved situationer
km fra

Find hjælp til Anger management / vrede

Pernille Fournais Asser Mikkel Hestbech Søren Kyndborg Lotte Sabroe Graversen Gitta Blume

Del dette oplæg med dine venner og netværk