Afføringsforstyrrelser

Afføringsproblemer påvirker som oftest renlige børn på over fire år, og forårsager ufrivillig vandladning og afføring, som regel – men ikke altid – om natten. Begge former for afføringsforstyrrelser har nogle ensartede symptomer, så som hemmelighedsfuld adfærd i forbindelse med toiletbesøg, forstoppelse og hård mave. Man kender ikke de præcise årsager til denne lidelse, men hvis symptomerne opstår, er det lettere end nogen sinde før at få behandling via GoMentor.com’s online platform. Før vi kommer nærmere ind på det, er her nogle yderligere informationer omkring afføringsforstyrrelser.

Forskellige typer afføringsforstyrrelser

Disse er de to overordnede former for afføringsforstyrrelser der påvirker børn og til tider også voksne. 

  • Encoprese – Frivillig eller ufrivillig afføring hos børn der ellers er renlige – typisk ældre end fire år
  • Enurese – Sengevædning – ufrivillig vandladning – hos børn over fem år, kaldes enurese.

Symptomer på og farer ved afføringsforstyrrelser

Afhængig af  hvilken type afføringsforstyrrelse der er tale om, vil symptomerne variere, men de relaterer sig til tarmaktivitet og vandladning, som oftest ufrivillig. Hyppigheden vil variere, men hvis det forekommer mere end to gange månedligt, kan det være et tegn på en afføringsforstyrrelse. De nærmere omstændigheder kan variere fra barn til barn, men hvis de observeres, er det vigtigt at få stilles en diagnose, så man kan påbegynde behandling. Hvis ikke det behandles, kan afføringsforstyrrelse føre til andre følelsesmæssige problemer, som kan ryge ud af kontrol. 

Behandling af afføringsforstyrrelser

GoMentor.com’s tilknyttede specialister kan bidrage med praktisk information, samt vejledning og støtte til de der kæmper med afføringslidelser. Hvad enten der er tale om sengevædning eller ufrivillig afføring, findes der viden, der kan lindre problemerne. Online terapi for behandling af lidelser så som sengevædning er relativt nyt, men det er et effektivt redskab til at få den støtte og vejledning der skal til for, at bearbejde en sådan lidelse. Vores tilknyttede terapeuter er specialiserede indenfor denne type lidelser, hvilket gør dem i stand til at hjælpe med at lindre og bekæmpe de risici og forhindringer der er forbundet hermed.

Definition af Afføringsforstyrrelser

Afføringsforstyrrelser relaterer sig til afgivelsen af afføring og urin fra kroppen, oftest ufrivillig. Årsagerne til afføringsforstyrrelser kan både være fysiske og psykiske, men psykoterapi er den anbefalede behandlingsform.

Symptomer på / Grunde til Afføringsforstyrrelser 

  • Hemmelighedsfuld adfærd i forbindelse med toiletbesøg
  • Forstoppelse
  • Manglende evne til at tilbagehole afføring (incontinens)
  • Hård afføring
  • Ufrivillig vandladning mindst to gange månedligt